tirsdag 4. november 2014

Nettverk

Å ha et godt nettverk er god egenomsorg! Et nettverk hvor vi kan være med å backe opp hverandre, hvor vi kan dele sorger og gleder. Det kan være èn til èn kontakter eller det kan være små eller større grupper.

Å tørre å bruke det nettverket vi har av folk rundt oss i en tid når en trenger det, er så viktig! Noen ganger kan det være en utfordring å bruke nettverket sitt, å tørre å ta kontakt, å tørre å bry noen med det en sliter med. Men så utrolig godt det er når en har turt å gjøre det!
Ensomhet er et av vår tids store problem, spesielt når alderdommen sniker seg innpå oss. Derfor er det godt å se at det finnes muligheter for å lage et fellesskap også da, at flere og flere ønsker å lage små samfunn, små kollektiver hvor man kan bli gamle sammen. 
Ofte er det slik at det å bli rammet av en sykdom eller utbrenthet gjør at vi isolerer oss. Vi trenger mye hvile og restitusjon, vi faller kanskje ut av de nettverkene vi en gang hadde, da vi var mer aktive, da vi kunne gjøre ting vi ikke lenger får til. Isolasjonen gjør oss ofte enda dårligere. 
Men nye nettverk kan lages! Det kreves bare litt ekstra mot -enten til å ta kontakt med andre eller ta imot når andre fremmede inviterer deg med. 
 På facebook ser jeg det har blitt laget flere Venneklubber rundt omkring, for folk som har lyst til å bli kjent med folk på sitt hjemsted. Det er så bra at noen tar slike initiativ. -Og like bra at folk benytter seg av disse initiativene. 
 På barne-tv, nrk super har de laget venneaksjoenen Blime! En anti -mobbekampanje. Den handler om å være en venn, se barn som er alene, og spørre om de vil bli med og leke. Det er et kjempebra prosjekt! 
Men hva med oss voksne? Kanskje vi burde gjøre det samme? Lage en Blime! aksjon for voksne også.
Et godt nettverk er ihvertfall uvurderlig når det gjelder egenomsorg. For å få noen innspill på det en går og tenker på selv, for å dele tankene en har elller rett og slett bare være sammen med noen andre mennesker. Noen ganger kan det være fint rett og slett å møte andre mennesker enn dem vi møter til vanlig, møte noen som er opptatt av det samme som oss, eller som er opptatt av noe som er nytt for oss, som vi kan bli inspirert av og kanskje lære noe nytt av.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar