fredag 10. mars 2017

Bare Flyt - Bare Nyt - God EgenomsorgLenge siden du har gjort noe sammen med kjæresten,  en god venn eller venninne eller en annen du setter pris på? Eller for deg selv, for den saks skyld.

Da har jeg et godt tips til hva du kan gjøre. 
Ta med deg din utvalgte og la dere flyte av gårde. Dvs du kommer ikke så langt da. Men flyte det kan dere. 

Det finnes nemlig et sted i Oslo hvor dere begge kan flyte i saltvann, enten hver for dere, i hver deres lille , eller sammen, i et litt større badekar. 

Den lille flytetanken på Bare Flyt

"Men hvorfor i all verden skal jeg nå gjøre det?" tenker du kanskje. Vet du,  det er en utrolig avslappende ting å gjøre. Både vannet og lufta har riktig temperatur slik at du etterhvert skal føle deg vektløs. Og når du slukker lyset og lukker øynene skrus alle sanseinntrykk av og du får virkelig rettet fokuset innover.

 For noen uker siden tok jeg og min kjære oss en etterlengtet kjærestehelg i Oslo.  Vi tok inn på hotell og koste oss hele helgen bare vi to. Det var virkelig deilig å bare være oss to en hel helg.
Deilig med kjærestetur:-) 
Vi er begge over gjennomsnittet glade i å bade, så vi hadde lyst til å sjekke ut dette konseptet. Floating. Parfloating faktisk.


Vi tok med el- bilen og fant en ladeplass til den like i nærheten Bare Flyt. På Sagene i Oslo. Vi hadde bestilt time på forhånd.  
Da vi kom ble vi møtt av en hyggelig vert, som fortalte oss litt om denne noe spesielle opplevelsen vi hadde foran oss.
Da det ble vår tur ble vi geleidet inn i et svært hyggelig rom med to dusjer og noe som så ut som et stort dusjkabinett. 
God egenomsorg på Bare Flyt 

Men da vi åpnet dørene viste det seg at det var et basseng der inne, med knehøyt vann. Etter å ha dusjet gikk vi inn og la oss ned - og ja- vi fløt på vannet. Vi lukket øynene og kjente velbehaget stige. 

Den store flytetanken på Bare Flyt

Det var ikke klaustrofobisk i det hele tatt, bassenget var stort og romslig, som en dobbeltseng omtrent og god takhøyde.
Man kunne velge mellom å ha på lys under vann, eller slå av lyset så det ble helt mørkt. En stjernehimmel i taket kunne man også slå på, hvis man syntes mørket ble for skremmende. Men vi lukket øynene og fløt i stillhet. Etterhvert kjente jeg meg veldig så avslappet. Det ble en herlig måte og koble ut hverdagen på. En fin og behagelig  måte å komme i en meditativ tilstand på. I følge Times Magazine er det i gang et forsøk med floating og scanning av hjernen før og etter floatingen. De prøver å finne ut om floating kan hjelpe folk med å koble ut ytre stimuli for så å lettere koble seg på de signalene som kommer fra kroppens indre. Og de undersøker om dette kan hjelpe for eksempel angst pasienter med å ha en sunnere balanse mellom kropp og psyke. 
Og i følge bloggen på Bare Flyt er det mye forskning på gang i forhold til dette. 

Flyting er god egenomsorg Foto fra Bare Flyt.Avslappende var det ihvertfall for oss og veldig forfriskende :-) Anbefales!! 

1 kommentar:

  1. Takk for flott innlegg! Det hørtes helt herlig ut :D Jeg blir gjerne med i trekningen om et gavekort på Bare Flyt! Takk for muligheten :)

    SvarSlett