søndag 6. desember 2015

Velkommen til luke nummer 6 i årets julekalender

I dag er det søndag.
Søndagen er helligdag. Mer før enn nå kanskje?

For hva er hellig i dag?
Hva er hellig for deg?
Mange forbinder ordet hellig med noe religiøst.
Før i tiden het det seg at man skulle holde hviledagen hellig.
Søndagen ble ofte satt av til det spirituelle, å gå i kirken og prise gud, synge salmer, høre om Gud og Jesus og den hellige ånd. Det ble også satt av tid til bønn og stillhet i kirken.

Stillhet er en viktig kilde til vår egenomsorg. Å søke stillheten rundt oss er behagelig, beroligende og nærende. Å kjenne stillheten og roen i naturen eller stillheten i en kirke eller et annet hellig sted er deilig.
Men hva med stillheten inni oss?
 I følge mange åndelige mestere er det å finne stillheten inni oss selve målet med livet, og nøkkelen til et godt liv. Og det finnes mange veier for å finne frem til denne stillheten, yoga, ulike meditasjonsteknikker, mantrasang, dans for å nevne noen.
Det sies at vi kan sammenlignes med et hjul, med et punkt i midten som alltid står stille uansett hvor fort hjulet ruller.
Er det dette punktet som er vårt helligste hellige? Noen kaller det selvet.
Er dette vår kilde, et sted vi kan hente kraft og styrke? Ja, for mange er det faktisk det. Ofte søker vi etter noe utenfor oss selv for å hente overskudd. Men det vi egentlig burde søke etter er noe som kan lede oss tilbake til oss selv, som hjelper oss til å få kontakt med denne indre kilden.

Hvordan vi lettest får kontakt med denne kilden er forskjellig. Noen synger seg dit, noen danser seg dit, atter andre sitter i lotusstilling og gjentar et ord, et mantra, noen fokuserer på pusten, gjør yoga eller qi gong bevegelser.. Alle kan finne den måten som passer en selv best. Noen finner en vei og holder seg til denne, mens andre utforsker ulike veier for å finne den veien som føles mest riktig for seg.

Jeg anbefaler deg å prøve. Og sette av litt tid hver dag til å søke etter denne stillheten, prøve å finne veien inn til den. Inn til det aller helligste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar