tirsdag 30. desember 2014

På vei ut av 2014
Dette året er snart på hell. Vi har feiret jul og i morgen er det den siste dagen i dette året. Er det da på tide med noen tilbakeblikk på året som har gått? Selvsagt. Overalt. Årskavalkader hører denne tiden til.
 "Nyhetsåret 2014" på NRK veltet akkurat kveldens tanker om at dette har vært et ganske allright år. Verdens elendighet i 2014 fikk jeg rett i fleisen her jeg satt i godstolen etter en avslappende dag på hytta med barn og svigerforeldre. Krig og terror, vold og drap har veltet innover meg - og hvordan skal man egentlig forholde seg til alt dette forferdelige som skjer i verden tenker jeg. Ok, det er viktig at vi vet, at det ikke foregår usett, at verden får vite om hva som skjer, slik at de som har muligheten til å hjelpe og gjøre en forskjell kan ta grep og handle. Og vi her i vår del av verden som har det bra, kan bli mer takknemlig for det vi har og sette pris på det som er bra.
 All informasjonen om alt det forferdelige som skjer kan påvirke vårt syn på verden og på fremtiden. Det kan skape mye frykt og skepsis, ta fra oss håp for fremtiden og tro på det gode i menneskene.

Å se etter det positive i det forferdelige er en viktig overlevelsesteknikk, men å innse realitetene kan også være viktig.
Men noen ganger må en skjerme seg fra det som skjer rundt en. Ta en pause fra det som er vondt og vanskelig.

Skru av telefonen, skru av tv, ta en skitur ut i det flotte vinterlandskapet, bli med barna på aketur, slenge seg med i leken og ha det artig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar